Sunday, April 20, 2014

STEP 1

Assalammualaikum.

Mulai harini dan akan datang, update semua berkaitan dengan persediaan menuju ke 'haribesar'. mesti lah excited. bohong lah kalaukate tak excited. hehe... Mula mula yang penting pada aku adalah pemilihan warna tema majlis. Kalau ikut citarasa aku, aku suka warna warna pastel. Soft sangat. Rasa tenang. Tapi kadang kadang warna pastel ni boleh menyebabkan kita rasa pucat dan suram. sebab tu kena pandai pilih. 

Memandangkan mak dan aku terlalu gemar warna hijau, tak kisah lah hijau zamrud ke mint green ke, so aku pon buat research sikit pasal warna warna yang sesuai di padankan dengan warna warna hijau sebegitu. Nah tengok warna warna ohsem ni............zassssss...

 hijau zamrud + mint green
warna fav mak dan aku bergabung. 2-2 warna aku suka
 tapi aku macam tak berapa berkenan bila di gabungkan
mint green + purple lavender
combination yang paling sweet aku rasa. i like!
mint gree + yellow
yang ini pon menarik uolss. terang benderang gitew...
mint green + pink
oh man.yang ini pon menarik. *menangis

Hambek kau. banyak gila yang menarik. So macam mana nak pilih ni. erghh... mak memang bersungguh suruh masukkan warna hijau zamrud tu. tapi aku macam dah terberkenan satu combination warna kat atas ni. :(((
em....
emm...
emmmm..
emmmmmm...
emmmmmmm..

takpe. aku rasa dah tau nak buat macam mana. tunggu nanti!...


terima kasih kerana membaca. have fun!

2 comments:

cahaya mata said...

mint green + yellow = rare! =) jrg sket org wt.. yg lain bse gak..klu nk soft sket, amik combination mint green + purple lavender, pun cantik.. pape pun, kulit anas putih..seswai mane2 pun.. hee.. *love*

spongey patty said...

cantik la wana green ni..bila majlis ada?