Thursday, November 22, 2012

pengalaman baru!

Assalammualaikum....

hye semua. hari ni Johor tercintaku cuti sempena hari hol Sultan Johor. ALLAH SELAMATKAN SULTAN. ALLAH SELAMATKAN SULTAN. ALLAH SELAMATKAN SULTAN. yang kat keyyall tu jangan jeles. kerja elok elok okay. hihi

haritu anas ade cakap yang jantung ni dup dap dup dap haritu kan? meh sini nak cerita. sebenarnya hari itu tengah berdebar nak beraksi di karangkraf shah alam. mahu tak debar. ini first time tau. dari dulu rancang nak pegi, tapi tak terpegi pegi. memandang kan dapat offer haritu time cuti midsem, ape tunggu lagi, grab je la kan. 

tapi kali ni agak mencabar sikit. yela selalunye dok pose pose je depan kamera kan, kali ni dapat tahu kena buat video sekali, in English okay! nak tertanggal ginjal mase dapat tahu tu. tapi buat buat cool je lah. apa salahnye try benda baru kan. so, ku gagahkan jua. 

sesampainya anas di karangkraf tu, rase macam nak tutup muka. manusia dalam tu semua cantik and vouge vouge. curlazzz kau jah! rase macam nak ajak balik Johor semula time tu. tapi nak jage hati owner Love That Shawl, terpaksa lah melangkah dengan kaki yang sejuk. sementara tunggu turn makeup, dok lah bersembang dengan model model yang ade. dalam hati tu berkata, 'mane lah meera ni. takde shoot ke harini. kalau dapat jumpa kan best.' kenal meera tak? Ameera Zaini. model AHC. juara cover girl Dara. supermodel gitew. dia kawan matrik anas. dah bertahun tak jumpe. so kalau jumpe boleh lah berpeluk ciom kan. 

dalam mase menunggu tu, ade seorang model tengah di make up. tapi sebab dari belakang, tak boleh agak la sape. sejurus lepas dia siap, anas pon terjerit, MEERA!!! hahaha. so gamatlah makeup room itu dengan jejak kasih kami berdua. satu benda je nak cakap tentang meera, cantik! alah korang pon kenal lah kan....
kan dah cakap, meera memang cantik. jangan lah terpikat. sebab dia dah berpunya. 

siap je makeup, benda first kena buat, kena amik gambar cam biasa. okay lagi lah walau pon bergetar senyuman yang di lemparkan. haha. But, lepas tu.......................................... 'okey, kita ke sane pula, untuk shoot video.' ooooooooooooooouuuwooooo. anas tak pernah buat video. 
kawan kawan baru saya. sorang tu macam heliza. sorang tu macam nabilla huda pakai tudung. kan kan kan? semua gila gila. tapi dalam gila, ade sopan nya. 

masuk masuk, semua dok pegang kertas. hafal skrip. hikhik. actually, takde lah susah sangat. cume nervous je lebih. pui betol. selesai buat video, lega gila rasa. baru lah boleh makan nasi. dua hari tak makan nasi, gara gara nak shoot punya pasal. btw, seronok dapat pengalaman baru. dapat kawan baru. dapat balik kawan lama. seronok. korang jangan lupe beli majalah Hijabista Januari 2013 taw taw taw. 
lain tak muka? mak kate macam kakak kakak. matang bebeno. yelah mak, anak mak ni dah tua la...... okay bai. 




p/s : lepas ni kalau pergi lagi, Yana wajib ikot. iiolls kurang confident la takde uuolls sayang. :)





terima kasih kerana membaca. have fun!

5 comments:

Chenta Qaseh said...

okeh gegel.mummy follow gegel ke mane je pasnih.haha

anassuhada said...

hehe.. ni yang sayang ni. thank u mummy gemok!

cicileydi said...

gud luck ^^

SLM..please www.cicileydi.com

wisata outbound malang said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....

fikiranterbuka said...

Pakai TUDUNG tp pakai LEGGING (baju hitam paling kanan).... Tutup aurat biar SEMPURNA lah