Monday, October 22, 2012

✿ dua minachi saya

Assalammualaikum...

Hello Monday. hari isnin hari paling malas untuk semua orang. betul tak? sebab dah syok syok cuti, kena start keje semula, kena start kelas semula, kena bangun awal. kena ini. kena itu. rase tak puas weekend. kan kan kan?


Nasib baik lah weekend ni di penuhi dengan aktiviti aktiviti menarik bersama kawan karib. ahaha macam noob sangat je guna kawan karib. BFF la dalam erti kata lain. walaupun plan secara tiba tiba, but still.... happening! ini bukan ayat cover line ke ape taw. kalau dah namenye hangout dengan bff, komfem komfem lah semua orang akan cakap benda yang same. meh nak cerita sikit pasal gugurl anas...
Yana, anas kenal mase awal awal masuk utm dulu. dia ni kawan Adi, memang peramah lah orang nye senang cite. anas tak pernah jumpe die pon, tapi die layan macam dah kenal lame. selalu tegur anas kat blog and facebook. lame lame jadi rapat. sampai everything anas cerita dekat die. bila dah rapat, lagi dasyat la kekepohan die tu. 24-7 pot pet pot pet. time tido je die diam. die selalu bagi nasihat yang membina and selalu sokong anas dalam ape pon bidang yang anas cuba. tapi kalau time meroyan die sampai, ape yang die cakap semua tak boleh pakai. hahahaha...But, biar lah orang nak cakap die kepoh ke. gedik ke. gila ke. tak siuman ke. anas tetap sayang die. 
Lagi sorang, Afee. anas kenal die dari En Batman. dari mane diorang kenal ntah. lupe. Dolu dolu, afee suke guna nama Cik Kuntum. aceceh. comel lettew konon. haha. afee ni matang sikit. no wonder sekarang sudah berdarah manis kannnn... dulu, En Batman yang suruh afee amik gambar anas. sebab afee ni photographer taw! jangan pandang sebelah mate. start dari tu, terus rapat rapat rapat, sampai sekarang. Dulu, masa anas ade masalah besar dengan En Batman, afee orang first yang anas bagi tau. waktu tu die chat anas kat fb, and tanya what happen. walaupon ramai orang dah caci maki anas time tu, tapi afee masih dengan anas. bagi semangat dan pendapat. sekarang masalah dah pon selesai, terima kasih afee. bila fikir balik, memang betul yang afee cakap dulu. iloveu.
 sekarang afee and yana dah sem akhir, rasa kejap sangat mase berlalu. waktu anas sibuk dengan sem akhir nanti, yana ngan afee mesti tengah sibuk dengan husband masing masing. afee nak nikah 10/11/12 nih. yana pulak nak tunang hujung tahun nih. congrate both of you! *nak jadi flower girl please.....

When we first talked to each other
i knew we would always be friends
our friendship has kept on growing
and i'll be here for you till the end

you listen when i have a problem
and help dry the tears from my face
you take away my sorrow
and put happiness in its place

we can't forget the fun we've had
laughing till our faces turn blue
talking of things only we find funny
people think we're insane
but they don't know why we laughing

i guess this is my way of saying thanks
for catching me when im fall
thanks once again for being such a good friend
and being here with me through it all.

from me,


terima kasih kerana membaca. have fun!

8 comments:

Chenta Qaseh said...

and i miss the moments with u,dear :)

anassuhada said...

please remember everything. forever.

Ieqa Zulaikha said...

rasa sayu je baca entry anas :)

anassuhada said...

miss you ieqa. :(

Tieah Madian said...

Ahohohoho.. Perpisahan..

anassuhada said...

belom lagi. akan berpisah. sobs!

anassuhada said...

belom lagi. akan berpisah. sobs!

ツainjalutツ said...

heyhey ! bestnya cerita dia, saya pun join contest yang sama :) sambil2 baca sambil2 follow . jemput singgah baca entry saya pula :D

http://sahabatroticanai.blogspot.com/2012/11/contest-saya-sayang-kamoo-sahabat.html

gud luck !