Saturday, December 17, 2011

✿ dia penulis hebat.

assalammualaikum.

First sekali, thank you roommate. sebab bagi saya pinjam buku yang sangat menarik ni. dasyat! hasil penulisan dia sangat dasyat. setiap baris, setiap susun kata, setiap noktah, setiap koma yang dia letak cukup membuat si pembaca berada dalam emosi si penulis. kagum kan? 

siapa tak kenal lelaki bernama Zahiril Adzim memang tersangat lah rugi usia remaja dia. atau lebih ramai yang kenal dia sebagai Daim dalam cerita Juvana. haaa. kenal tak kenal tak? Selain daripada berlakon, Zahiril juga seorang penulis yang sangat sempoi dan hebat. Antara penulisannya yang saya suka ialah Gerabak bersama Imaginasi, Bukan melihat Labelnya, Copycat, Mata Terkunci dengan Stranger, Secantik cermin kau Cantik, dan Bogel menuju Tuhan.

 Apapun yang kita pegang dan percaya dalam hidup kita, kita kena berani persoalkannya kembali. Sebab kalau meletakkan diri kita sentiasa betul, kita akan jadi seperti mereka yang kita benci. - Fared Ayam
Menulis dan juga berkata-kata ibarat seperti berbogel. Setiap apa yang kita tulis memperlihatkan apa yang berada di dalam kita. Minda kita terutamanya. - Zahiril Adzim 
itu merupakan potongan-potongan ayat yang Zahiril selitkan dalam buku ini. terpikat. tertarik. tergoda. semua ada. sebab kita sendiri tak terfikir ayat macam tu, betul tak?


okey, Zahiril sudah jadi laki orang. sila jangan menaruh hati. haha.. dan yang penting, dalam buku ni jugak ade beberapa puisi buat Shera. gila sweet. komfem tiap-tiap hari Shera senyum sebab dapat husband macam Zahiril.

kalau korang nak baca banyak lagi hasil penulisan Zahiril, boleh pegi jenguk blog dia kat sini.

lelaki handsome sememangnya handsome. lelaki kalau handsome tapi tak pandai jaga hati orang lain akan buat dia hilang kehandsomeman tu. lelaki kalau tak handsome tapi sweet dan pandai jaga hati orang lain,  akan membuatkan dia lebih handsome daripada lelaki yang sedia kala handsome. 

terima kasih kerana membaca. have fun!

4 comments:

saharinasaharudin said...

rin suka puisi yg dia bg kat shera.sweeeeeeet sgtt ♥

anassuhada said...

kan. puisi buat isteri. comel. dekat poskat ni pon ade puisi buat shera. awwww

nik rosmawati said...

nik suka Zahiril Adzim ni.bukan puisi dia jea best.lakonan dia pun bagus :)

anassuhada said...

nik, betul tu. :)