Tuesday, July 12, 2011

✿ perempuan rasa SWEET bila..................

Assalammualaikum.....

hye semua.
picture by FARIS

boleh tak hari ni nak cakap pasal hati perempuan. ye PEREMPUAN macam saya. heh! semua orang tau tak yang perempuan ni cepat sangat tersentuh. tak kira lah dari aspek positif or negatif. hehe. untuk lebih afdal, kite cerita pasal yang positif..

okey. korang tau tak, banyak gila tindakan or sikap lelaki yang boleh buat hati perempuan berkata
'waaaaa sweet nye'.
 kadang kadang benda tu kecil je, LELAKI sendiri tak perasan. antaranya :

1) korang pernah dapat bunga? memang tak semua perempuan suka bunga. tapi bagi yang suka, kalau dapat bunga berserta dengan ayat ayat yang romantis memang terasa bergegar dunia. fuhh!!! macam nak senyum je sepanjang hari. HAHA

2) pernah tak korang di suruh stay di satu tempat yang redup, gara gara dia nak ambil kereta sampai depan mata korang. means dia tak nak korang jalan jauh di tengah panas. mesti pernah kannnnn?? sweet tak sweet tak? HAHA. pada anas, dia sangat caring kalau dia buat cenggitu.

3) ada orang yang anggap lelaki yang smoke ni jahat. HELLO. bukan semuanya jahat. diorang masih mempunyai hati yang tulus mulus bila dia lari bila ingin merokok. dengan alasan ' kesian kau. nanti sakit gara gara aku'. :P

4) bayangkan korang berada di tempat yang crowded, then dia block korang, supaya jangan sampai ade orang terlanggar korang. heh! rase macam nak bunuh diri kan?? haha. caring gila.

5) pernah jumpe lelaki soft spoken? Ya Allah, kalau bercakap, makcik jual kerepek pon boleh sejuk hati. soft spoken bukan bererti pandai mengeluarkan ayat ayat manis, tapi bercakap dengan penuh rasa hormat terhadap perempuan.  wuuuuuu I LIKE.

6) bila lelaki main gitar or piano khas untuk korang. kalau die nyanyi sekali, itu bonus! hoemmmmgiiiii tersipu sipu malu meh!

banyak la simple- simple thing yang lain. ambil kan air tanpa di suruh, bagi sit, and bla bla bla. bila di fikir fikir kan, memang jadi tanggungjawab lelaki la untuk jaga perempuan kan. tak kira lah sama ada die ikhlas or pura pura je buat semua tu.

HEY, semua yang kat atas tu, mengikut pendapat anas sendiri tau. takde kena mengena antara yang hidup atau yang telah tiada. haha. yela, bukan semua perempuan boleh rasa benda yang sama kannn.
okey babai.


terima kasih kerana membaca. have fun!

10 comments:

delarocha said...

harap harap lepas kawen pun masih sweet seperti ini ya :-)

scha al ahmad said...

rasa dy sgt bgos klu dy smoke, tp xpnh smoke dpn kita.. sgop thn tuu..

tp, sntiasa bdoa dy akan bhnti smoke jgk nti..
xbaek ntok kshtn!

anassuhada said...

delarocha, itu lah. harap harap kekal sampai ke akhir hayat lah kan. jangan ketika bercinta je :P

cik sue ;) said...

luv n0.6. wah..!! klu smua laki wat tu kompem dunia ni pnuh ngan snyuman..haha

mR. fRaWeEs said...

wahhh, gmbar aku y kurang lawa tu jugak ko amik. mcm byk lg je y lebih lawa. ahaha.

nice entry btw! :D

anassuhada said...

sue, suke kannnn... haish. itu lah. mesti aman je dunia.haha

anassuhada said...

faris, sorry tercuri. nak cepat la mase tu faris. aku pon amek je la. aku tau kau x marah. hehe. thank u. ;)

kepap;DD said...

ececec comel je. curik entry anda :P

anassuhada said...

curi?? ahahaha. entri mengarot kottttt...

nik rosmawati said...

suka no 1 tu.bukan sepanjang hari jea.bermingu2 nik senyum..hehe