Tuesday, June 08, 2010

✿ rahsia hati tak siapa tahu

done!! baru je habis bace novel aisya sofea. novel ni novel lame. aku je yang baru beli. aku beli ponn sebab, bace sinopsis die cam besh. em em em..
dulu cover novel ni lain tau. skrg dah lain. chantek sikit.

 >> 


Nurul Umairah, gadis suci seindah nama. Pertama kali bertemu Nurul Umairah ketika temuduga, hati Ahmad Fuad sudah terpaut. Biarpun gadis itu sudah dimiliki, namun perasaannya tidak pernah berubah walaupun terpaksa menyembunyikan rahsia hatinya dalam-dalam. Akhirnya, Nurul Umairah diterima bekerja di syarikat Ahmad Fuad. Semakin hari, perasaan Ahmad Fuad semakin mendalam, tetapi di luar jangkaan nya, Maira sudah bersedia untuk berkahwin dgn tunangnya.
Bila Jefri, tunang Nurul terkorban dalam kemalangan, Fuad menawarkan kasihnya. Nurul menolak kerana tidak mungkin dia mengalih perasaan pada lelaki lain dalam sekelip mata sahaja. Kebijaksanaan Fuad akhirnya meruntun tembok yang dibina Nurul. Dia akhirnya menerima Fuad tanpa mengetahui rupa-rupanya ada gadis lain sedang menagih kasih lelaki itu semula. Ellina, gadis manja, merupakan bekas kekasih Fuad. Lebih malang lagi apabila Maira di tolak bulat bulat oleh keluarga Fuad kerana mereka tidak setaraf. Maira hanyalah anak angkat dan kehidupannya sekeluarga juga hanyalah sederhana. Bagai langit dan bumi dengan keluarga Fuad. Keluarga Fuad sebulat suara mahu mengahwinkan Fuad dengan Ellina.
Apakah Fuad akan menyambung semula kasihnya bersama gadis yang tiba-tiba muncul kembali di antara mereka? Mampukah Nurul Umairah sekali lagi kecewa biarpun lelaki itulah yang memulakan percintaan mereka.
Kau Untukku, indah, romantis dan membuai perasaan. ungkapan "RAHSIA HATI TAK SIAPA YANG TAHU" amat bermakna dalam novel ini.
hah..bes kan? romantik gile wooo..ni lah akibat bosan dok umah, da bosan o9, bace novel, bosan bace novel, tgok muvie, bosan tgok muvie, dok termenung. haha 







terima kasih kerana membaca. have fun!

4 comments:

sera said...

ada nmpk novel ni hari tu p x beli. igtkan x best p after bca sinopsis ni nmpk best je :D

NURANASSUHADA said...

tu lah. best lah. hee
nant beli la..nak bg u pinjam , tatau lokasi u.
kalau x bole tukar tukar. aha

sera said...

really ke nak kasi pnjm ni ? ;)

anassuhada said...

kalau dekat sng sikit la dear..